ZIJNSGERICHTE THERAPIE

Roberto_Assagioli

“Psychosynthese brengt je hoofd en je hart in een samenhang
die nieuwe en wezenlijke keuzes mogelijk maakt.”
Roberto Assagioli 1888-1974

Zijnsgerichte therapie geeft je inzicht in jezelf en in je leven. Je leert om gelukkig te zijn door wie je bent.  Dit herontdekken van jezelf is soms uit noodzaak geboren door hetgeen je hebt meegemaakt. Het kan ook voortkomen vanuit een innerlijke drang tot verandering die gehoord wil worden.

Door anders te leren kijken zie je nieuwe kansen en maak je andere keuzes die een verschil kunnen maken.  Je leert ruimte maken voor dat wat is, waardoor je de situatie verwerkt en doorleeft. Hiervoor krijg je verschillende soorten handvatten aangereikt.

Creativiteit speelt hierin een grote rol. Hiervoor maken we gebruik van alles wat ons op dit gebied ter beschikking staat:
literatuur uit de filosofie en psychologie, film, muziek, kunst in vele uitingen. Daarna ga je zelf aan de slag met een uitingsvorm naar keuze. Spannend en grensverleggend. Zichtbaar makend en helend.

Je wordt bijgestaan in dit hele proces vanuit deskundigheid en betrokkenheid. We zijn met de oorzaak bezig en niet alleen met de symptomen en klachten. Inzicht krijgen in jezelf is het belangrijkste middel voor groei en bewustzijn.

Individuele begeleiding kan een groot verschil maken. Met een deskundige aanpak en persoonlijke ondersteuning vinden er sneller en op een dieper niveau veranderingen plaats.

Contact