22. Bruce Lipton: ‘’Wij zijn meester van ons eigen lot!’’

Onder zijn eigen microscoop ontdekte Bruce Lipton, inmiddels een vermaard celbioloog, dat niet de erfelijke aanleg ons hele leven bestiert of soms zelfs verstiert. Dat de chromosomen, de dragers van de erfelijke informatie, ook wel DNA genoemd, niet het almachtige, alles bepalende brein zijn van onze cellen. In tegendeel, deze zijn slechts kopieerapparaten van de voeding die onze cellen van buitenaf aangereikt krijgen. Zowel de geestelijke als de lichamelijke voeding die wij tot ons nemen. Het ontlokte aan hem de aan zichzelf gerichte kreet: ‘’Het is de omgeving domkop!’’

De samenwerking tussen ons en onze omgeving bepaalt met welke voedingsstoffen en welke gedachten en overtuigingen we onze cellen voeden. Dat schept voor ons nieuwe kansen. Als we ons immers goed of beter gaan voeden met eerlijke, gezonde en volwaardige voeding en onszelf erin trainen om positief te denken en in onszelf te geloven, komen er sterk positieve en gunstige signalen naar onze cellen en zullen deze zich weer goed en gezond gaan en blijven delen.

Dit gaat als volgt in zijn werk: de nu betere informatie wordt via de eiwitstructuren rondom de cel opgevangen, vergelijkbaar met wat in onze zintuigen gebeurt. Deze receptor-eiwitten geven die betere informatie door aan het celmembraan, het meest intelligente deel van de cel, waar al die info wordt opgevangen en gecoördineerd. Vergelijkbaar met wat de hersenen doen met de informatie uit de zintuigen. Heel gevat spreekt Bruce Lipton dan ook van het ‘’Celmembrein’’. Dit celmembrein geeft de informatie weer door via andere, celinwendige eiwitstructuren, effector-eiwitten genoemd, vergelijkbaar met de uittredende motorische zenuwbanen) aan de celkernen.  Deze celkernen, tenslotte, kopiëren de informatie bij de celdeling en werken dus in feite niet  als ons brein, maar veeleer als onze geslachtsorganen.

We kunnen dit proces dus zelf positief aansturen en dat maakt dat we geen slachtoffers van ons DNA en ons lot zijn, maar veeleer de meester of dirigent ervan.

Is dat geen geweldig nieuws in deze tijd dat sommige vrouwen hun borsten preventief laten verwijderen, omdat er een erfelijk breifoutje in hun DNA zou zitten?

 

Grote uitdaging hierbij is om de vooral in de kindertijd sterk geïmpregneerde patronen en overtuigingen te vervangen door nieuwe, gezonde varianten. Aangezien liefst 95% bij de volwassen mens al is voorgeprogrammeerd, is dit niet zo eenvoudig. Daarom hebben we bij Apeiron-Vitaal een speciaal programma om vastgeroeste patronen en overtuigingen te transformeren: redelijk eenvoudig en heel efficiënt.

Regelmatig geven wij hier twee verschillende lezingen hierover: de eerste over de achtergrondinformatie over de inzichten van Bruce Lipton met een mooie samenvatting in een klapper en de tweede met een prachtig praktijkprogramma dat wordt ingetraind en op papier uitgewerkt wordt meegegeven.

Geplande data in mei 2019:  Agenda