De intensieve Kuur-week: Reinigingskuren maken je licht

Een nieuwe start maken, gewoon opnieuw beginnen. Dat spreekt van tijd tot tijd tot ieders verbeelding. Ballast van je af schudden en loslaten en weer lichtvoetig het leven tegemoet. Met lichte tred nieuwe uitdagingen aangaan. Overbodige kilo’s eraf, afvalstoffen opruimen en de minder gemakkelijke kwesties relativeren. Het leven weer met vreugde in je hart voelen stromen.

Mindful genieten voor lichaam en geest

Gerelateerde afbeelding

Op deze basis verzorgen wij, Henny W.M. Schopman en Herman Gommans, samen al meer dan 20 jaar succesvol professionele Reinigingskuren. Wij hebben daarvoor meerdere soorten kuren samengesteld, allemaal zoals we ze zelf graag zouden willen volgen.

Wij bieden voor iedere deelnemer een Reinigingskuur op maat en dit is van oudsher de beste methode om in pakweg vier weken een blijvende verbetering van gezondheid, en zo nodig ook gewicht, op de rails te zetten. Twee weken gedegen voorbereiding thuis, een midweek intensief kuren op locatie, in een schitterend klooster in Steyl met persoonlijk afgestemde behandelingen, en anderhalve week opbouwen thuis. Onder deskundige begeleiding, gericht op jou en je persoonlijke situatie en vragen en Kuurdoelen.

De Voorbereiding thuis

De Voorbereiding begint twee weken vóór je Intensieve Kuur-week en na je aanmelding sturen we je een vragenlijst om tot een Persoonlijk Kuurdoel en Uitgekiend Plan van Aanpak te komen. De ingevulde vragenlijst stuur je terug. Het over en weer sturen kan digitaal of per post naar keuze.

Je gaat dan twee weken een Voedingsplan volgen dat bij jou en je kuurdoel past. Dit Voedingsplan zorgt voor een optimale ontzuring. Ook krijg je alvast adviezen om al aan je reiniging te beginnen en eveneens een op jou afgestemd bewegingsplan. Alles op maat uitgewerkt.

 De intensieve Kuur-week

 

Afbeeldingsresultaat voor relax

Dit intensieve kuurprogramma is vooral gericht op een grondige Detox.

Weg met al dat afval en licht, warmte, ontspanning en zuivering ervoor in de plaats. Weg met de stress en de zorgen en nieuwe fitheid en energie ervoor terug.

Massage, scrub, ligbad, voetbad, thermopakkingen en gezichtsreiniging zorgen voor een tot 80% betere ontgifting, zo is wetenschappelijk aangetoond.

Iedere dag is er een yoga en ontspanningsles.

 

Gerelateerde afbeelding

De Opbouw

Het hele Opbouwprogramma wordt op de donderdagmiddag van de midweek besproken en dat krijg je mee naar huis op papier. Om je mooie nieuwe start te verdiepen en zo meer glans te geven. En ook daarna geZONd je weg te vervolgen.

Klooster in Steyl

Afbeeldingsresultaat voor kloosterdorp aan de maas

De intensieve Kuur-midweek vindt plaats in een uniek en mooi klooster in Steyl bij Venlo. Deze plek is uitermate geschikt voor weldadig ontspannen behandelingen, gezellige kuurmaaltijden, mooie wandelingen en is voorzien van uitstekende en gastvrije kamers met een eigen toilet. Echt een plek om je thuis te voelen en in alle  rust aan je Kuurplan te werken. Voorzien van veel gemakken en comfort.

Afbeeldingsresultaat voor voeten verzorgen

Datum

Voor 2020 zijn de Kuur-midweken tot nader bericht geannuleerd wegens COVID-19

Je komt maandag tussen 10.00 en 11.00 aan en je vertrekt weer naar huis op donderdag om ongeveer 19.00 uur.    

De leiding en begeleiding van de gehele Kuur is in handen van Henny W.M.Schopman en Herman Gommans, beiden Natuurgeneeskundig Therapeut en Klassiek Homeopaat, opgeleid aan de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde en beiden met een zeer ruime ervaring in de Praktijk en in het begeleiden van Kuren. In binnen en buitenland.

Gerelateerde afbeelding

Kuurinhoud

2 weken begeleiding met voedingsplan vooraf aan de kuur, Volpension tijdens de midweek in het klooster, 4 overnachtingen en een persoonlijk kuurprogramma met behandelingen tijdens verblijf,

1 week opbouwprogramma voeding voor na de kuur. In totaal ben je 4 weken bezig onder begeleiding om je lichaam grondig te reinigen.

Heb je interesse om een detox kuur bij ons te volgen?

Neem dan contact met ons op, we zullen je vragen graag beantwoorden.

Van Harte Welkom, bij ons ben je voor een verzorgde detoxkuur  in vertrouwde handen.                                       

Henny W.M.Schopman & Herman Gommans

Contact

 

 Detox KUURDAG 

wellness orchidee‘’Persoonlijke aandacht voor lichaam en geest.’’

Momenteel verzorgen wij ook een kuurdag op locatie van de deelnemers.

Apeiron-Vitaal biedt het hele jaar door een kuurdag aan voor 2 of 3 personen.

Jij bent bij ons in goede handen en mag rekenen op een ‘’speciale gast’’ – ervaring. Met een hoog gehalte aan wellness en weldaad. Deze dag is een cadeau aan jezelf en kan tevens de opmaat zijn naar een gezonder en duurzamer leven. En ook de start op weg naar een beter lichaamsgewicht.

Een dag detoxen draagt bij aan het reinigen van je lichaam en is weldadig voor je geest.

De dag loopt van 10-16 uur en er wordt gestart met een welkoms-thee en het vaststellen van het persoonlijk kuurdoel van de deelnemers.

Aansluitend start het kuurprogramma met de volgende behandelingen:

  • Kneipps voetwisselbad
  • reinigend en voedend gezichtsmasker
  • gezichtssauna met persoonlijk afgestemde aromatherapie
  • uitgebreide lichaamsmassage
  • ontspanning met hotpacks
  • voedings- en leefstijladviezen om het persoonlijke kuurdoel thuis verder uit te werken. Tussen de middag genieten we van een heerlijke kuurlunch en aan het einde van de kuurdag neem je afscheid met een smoothie.

Onze kuurgasten zijn het erover eens dat een kuurdag een ideale aanzet is naar een nieuw begin.

Heb je interesse om een kuurweek bij ons te volgen?

Neem dan contact met ons op, we zullen je vragen graag beantwoorden.

Contact