24.Buiten gewoon

 

Verzorging en zaaien van weidebloemen | Happy Seeds

In deze tijd hoef je niemand de zogenaamde ‘’corona-spelregels’’ meer uit te leggen en dat doe ik dan ook niet. Wél wil ik er bij stilstaan dat thuisblijven niet hetzelfde is als binnen blijven. Ik wil juist iedereen aansporen om binnen de mogelijkheden wél naar buiten te gaan en zeker bij mooi weer.

Als Natuurgeneeskundige raad ik mensen ook nu nog steeds aan om de verbinding met de Natuur zo goed mogelijk in stand te houden. Deze vormt de beste preventie tegen ziekten die er is en één van de belangrijkste pijlers om gezond te blijven. Ze houdt je energieveld schoon, bevordert je weerstand en herstelt je luchtwegen, zeker ook als je na een regenbui even een frisse neus pakt. Een geluk daarbij is de lucht op dit moment aardig schoon is in vergelijking met de situatie vóór de crisis. Tevens biedt ze de mogelijkheid om vitamine D te blijven aanmaken. Af en toe naar buiten gaan is dus nuttig en aangenaam. Dit blog gaat over wat er wél kan en wat weldadig is voor je gezondheid en je gevoel van welbevinden.

1.Je tuin of balkon op orde brengen. Verwijder het laatste ‘’winterse afval’’, fris alles even op en maak zo je tuin voorjaarsklaar. Je ziet meteen het resultaat en dat geeft een goed gevoel. Kijk of je voldoende ‘’groenblijvers’’ in je tuin hebt en vul die eventueel aan. Zet ruim Klimop op de grenzen van je tuin om teken en ander ongedierte buiten je territorium te houden. Ook je huisdieren zullen je daarvoor dankbaar zijn. En zet je tuin (of balkon) dan vol met kleurrijke bloemen. Dat kan ook low-budget. Kies een vorstvrije periode (je kunt het weer 14 dagen vooruit kijken via Google) en maak er een feest van. Verzorg ze goed en ga zo met plezier iedere dag evan naar buiten.

2.Maak zo mogelijk je eigen Kruidentuintje. Dat kan behalve in een hoek in de tuin ook in bakken op je terras, balkon of zelfs vensterbank. Koop biologische potgrond en eveneens biologische tuinkruiden. Die zijn op steeds meer plaatsen heel betaalbaar te verkrijgen. Gebruik ze in je voeding, want ze zijn veel lekkerder en gezonder dan zout e.d. Ze verhogen je weerstand en verhogen je weerbaarheid tegen straling. Straling verzwakt onze aura (ons eigen energieveld) en daardoor hebben ziekteverwekkers meer kans om toe te slaan. Als het 5G-netwerk verder wordt aangelegd, dan zal de corona-pandemie het begin worden van een hele reeks infectie-ziekten. Tuin-, keuken- en balkonkruiden leveren een aandeel in de bescherming hiertegen.

Kruidentuintje in een karrenwiel!. Foto geplaatst door Snoozzz44 ...

3.Maak elke dag een wandeling, met één of meer gezinsleden of alleen. Dat laatste is wellicht even wennen, maar biedt ook een voordeel: je komt weer tot je eigen unieke verbinding met de Natuur. Voel en ervaar die kracht telkens weer opnieuw en evenneens het bijna onoverwinnelijke gevoel dat je zo krijgt.

4.Kijk eens gedetailleerd naar de schoonheid van één en ander en geniet daarvan. Op het moment dat ik deze tekst aan het typen ben, zie ik door het raam bij mijn laptop hoe mooi de Esdoorns in onze tuin bloeien op nog geen vijf meter afstand. Doe dat buiten ook en neem i9n alle rust de tijd ervoor.

5.Bezoek eens een kapel en brandt kaarsjes voor je geliefden en vrienden. Ik doe dit al ruim 50 jaar en voor velen gaat daar een kracht van uit. Ik weet hier in de buurt een aantal kapellen dat ‘’corona-proof’’ is gemaakt (aparte ingang en uitgang met name) en daar kun je veilig terecht. Ook dat kun je prima alleen doen: het maakt de ervaring des te intenser als je het zo in stilte doet.

Bert Korsten (Kapel van Genooi Venlo) -Past Influencees - YouTube

6.Doe je boodschappen alleen, maar met een samen vervaardigd slim lijstje. Koop wat extra verse groenten en fruit. Zorg ervoor dat je stoofpotjes kunt maken van kip, rundvlees en vis. Door te stoven behoud je veel meer voedingsstoffen, met name vitaminen en mineralen. Bovendien waardeert iedereen de smaak ervan en vinden juist ook kinderen dit heel erg lekker. Geniet er juist nu samen meer van dan ooit en eet ook eens lekker enh gezond buiten. Ongemerkt versterk je hiermee eveneens je weerstand.

7.Koop vooral ook bij de boer(en) bij jou in de buurt aan huis. Uitstekende voedingsmiddelen voor een nette prijs en het is nog een goede daad ook: een heel mooi voorbeeld van elkaar helpen!

In mijn kindertijd kwam ik regelmatig in een speeltuin, midden in de Natuur gelegen. Deze droeg de naam ‘’Ons Buiten’’. Het zal de lezer niet verbazen dat ik daar nu even aan terugdenk. Het was echt een plek om de tijd even helemaal te vergeten……

By the way: voor alles is een Kruid(enmengsel) gewassen en in één daarvan heb ik alles wat ik nodig vind voor je weerstand samengevoegd …… het is maar dat je het weet …… alle goeds in deze tijd vol grote uitdagingen!

 

Playground Buddy app: Hèt antwoord op: 'Waar is de speeltuin ...