sivananda-meditatie

Meditatie bij Yoga Antar Mouna 

ONLINE MEDITATIECURSUS 2024 BIJ YOGASCHOOL ANTAR MOUNA

DOOR: Henny W.M.Schopman

Beginnen met Mediteren: volledig gepersonaliseerd. Vele honderden mensen zijn je voor gegaan; een beproefde methode.

De voordelen van meditatie.. meer rust, minder stress, bewustwording; wie kent ze niet? De redenen om te leren mediteren zijn bijna eindeloos. Daar hoef ik je niet meer van te overtuigen. Het probleem is alleen, waar begin je? Wat is de beste meditatietechniek voor jou? En hoe kom je zover dat je daadwerkelijk elke dag aan meditatie doet?
Daar gaat deze cursus jou mee helpen! Met persoonlijke begeleiding om succesvol te zijn.

6 lessen van 30 min. in 6 weken: met persoonlijke Zoom. Opname van de les 1 week beschikbaar. Kosten van de hele cursus €150,= Kennismaking en inplannen cursus op afspraak. Laten we beginnen!

Les 1: Introductie tot meditatie
Les 2: De zithouding
Les 3: Concentratietechnieken
Les 4: De ademhaling
Les 5: De bodyscan
Les 6: Bouw een routine op

In de eerste les ga je voor het eerst twee keer 5 minuten mediteren en leg ik je kort uit wat meditatie is. In les 2 staat de zithouding centraal; hoe kun je het beste zitten, waarom wil je rechtop zitten en wat is het voordeel van stil zitten? Daarnaast ga je in een korte yogales werken aan het verbeteren van je zithouding.
De derde les behandelt 3 concentratietechnieken, die we uiteraard gaan oefenen. In les 4 leer je over de relatie tussen de gedachtestroom en de ademhaling, en hoe je deze kunt beïnvloeden met behulp van een ademhalingsoefening. In les 5 oefenen we nog een meditatietechniek: de bodyscan.
Les 6, tot slot, vat de cursus voor je samen en helpt je met het opbouwen van jouw eigen meditatie routine.

Wil je weten of deze vorm van meditatie iets voor jou is?

Stuur mij een mail en je hoort spoedig van mij:  hwmschopman@gmail.com

Deel 2 vervolg op onlinecursus:

Na de 6 weken cursus online mediteren is het mogelijk het Zen- jaarprogramma te volgen. In dit programma gaan we een paar stappen verder dan de dagelijkse meditatie. Meditatie als levenshouding door Bewust te leven. Vragen als: Wie ben ik? Wat is mijn roeping in mijn leven? Hoe kan ik een betekenisvol leven leiden? Hoe ga ik om met trauma, tegenslag, mislukking of afwijzing? Is er een groter plan? Wat is de betekenis van Karma? Welke voeding past bij mij? (vanuit de Ayurveda) komen aan bod. Flyer volgt.. Wil je alvast meer weten? Mail mij en je krijgt spoedig antwoord. hwmschopman@gmail.com

Laten we verbinden.

Met vriendelijke groet,

Henny W.M.Schopman

 

Printversie ONLINE cursus Mediteren 6 weken..

 

 

vyn-logo-lidembleem-dls