9. Red de bij, de honing, de imker en de gebruiker

Plastic, plastic en nog eens plastic. Oceanen vol en ook in de hele omgeving. Te land, ter zee en dus ook in de lucht. Aërogene bevuiling met plastic van de bloemen en zo ook in de honing en in de bij. Hoe biologischer, hoe meer plastic erin. Luid en duidelijk in beeld op NPO 3, voorheen Nederland 3. Met andere woorden: overdekt geproduceerde fabriekshoning bevat minder plasticdeeltjes dan de altijd als veel gezonder gepresenteerde natuurhoning.

Dat schreeuwt om een oplossing. Niet alleen voor de bloemen en de bijen en de fervente gebruiker van schijnbaar gezonde bijenhoning. Immers, als er zoveel plastic rondzweeft door de lucht, ademt iedereen het in en zijn alle levende wezens de pineut. En zou het hele bestaan op aarde dus langzaam maar zeker omkomen in plastic. En niemand die iets doet, allemaal gewoon lekker doorgaan met multi-tasken en infobesitas? Met de ogen dicht?

Wil je dat ook zo doen, stop dan hier met lezen en ga over tot de ‘’orde’’ van jouw dag. Sta je wel open voor een even eenvoudige als revolutionaire oplossing, lees dan verder. Luister dan en huiver niet.

In de eerste plaats is me onlangs geopenbaard hoe ik een homeopathisch middel van plastic kan maken en dat heb ik gedaan. Zo’n middel is er nog niet en tijdens mijn lessen homeopathie is mij altijd gezegd dat het NIET mogelijk is om kunststoffen homeopathisch te bereiden. Voor plastic kan het in ieder geval dus wel. Dat schept de mogelijkheid om het WÉL af te voeren uit elk levend organisme. Naast het maken van recyclebare verpakkings-materialen, dat blijft natuurlijk ook een belangrijk werkterrein.

Daarnaast heb ik een aantal planten bestudeerd die de plasticdeeltjes uit de lucht af kunnen weren en/of af kunnen breken. Daarvan kunnen tincturen gemaakt worden. In de wereld van de planten is immers alles meervoudig op te lossen. Vooral als de juiste planten samenwerken in een heilzaam mengsel. Een en ander kan gratis toegevoegd worden aan mijn bestaande kruiden-mengsels voor de weerstand en de milde drainage.

Tevens gezocht: imkers met een flink stuk grond. Van dezelfde planten kan een beschermend heilbiotoop gecreëerd worden waar plastic uit geweerd en afgevoerd wordt. Met centraal daarin gezonde bloemen en bijen die genieten van de bescherming van een natuurlijke afweerkraag er omheen. Ongestoord kunnen doen waar ze goed in zijn: natuurlijke, gezonde honing produceren.
Deel deze BLOG royaal, like it, maar vooral: DOE MEE, voor Moeder Aarde!

bijen-honing-plastic

 

honing