14. Homeopathie maakt gif gezond?!

De Schepping is een groot Kunstwerk en één van de grote Wonderen is dat er met een hele hoge Intelligentie genezende krachten in verweven zijn. Vele mineralen en planten blijken een genezende werking in zich te dragen. Zowel energetisch als stoffelijk herstellen ze bij een juist gebruik ervan ons lichamelijk en geestelijk welzijn. Het is voor iedere Natuurgeneeskundig Therapeut een mooie uitdaging om al die Oerkrachten te leren onderscheiden van elkaar en toe te passen bij mensen die om hulp komen vragen. Een grote kennis van al die talloze middelen is immers noodzakelijk.

En dat het werkt weten alleen de therapeuten die alle benodigde studie tot in de puntjes gedaan hebben en de gebruikers die daadwerkelijk verlichting en/of genezing van hun klachten hebben ervaren.

Wellicht helemaal wonderbaarlijk is het gebruik van b.v. een giftige plant als de Vliegenzwam, Agaricus muscarius in het Latijn. Iemand die zoiets gaat gebruiken, heeft waarschijnlijk een nog kleiner verstand dan de alom bekende kabouter Spillebeen die op die paddenstoel, rood met witte stippen, heen en weer zat te wippen. En doet de naam van die gif-paddenstoel eer aan, want die ziet ze ongetwijfeld vliegen en zwamt er vast op los.

Toch wordt die prachtige paddenstoel(zie de foto) in de homeopathie wel degelijk gebruikt. Maar dan wel verdund en tevens geschud. ‘’Wat in zijn ruwe vorm ziek maakt, kan in zijn sterk verdunde vorm genezen’’, is een wetmatigheid in de Natuur. Als je een beetje Vliegenzwam maar lang genoeg verdunt en schudt, dan komt de Essennce ervan vrij. En het leuke daarvan is dat die Essence, ingenomen als homeopathisch middel, nou net de klachten van het eten van die paddenstoel kan genezen. Bij voorbeeld hallucinaties, rare trekkende bewegingen, onsamenhangend spreken, pijnen alsof je met een bos koude naalden wordt geprikt, hevig trillen en bibberen van de kou.

Misschien heel verrassend: ook bij de zogenaamde ‘’BAD TRIP’’ ten gevolge van LSD-gebruik krijg je deze klachten en er zijn mensen dankzij dit middel ‘’AGARICUS’’ uit zo’n afschuwelijke drugservaring gezond teruggehaald. Maar als je dan bij deze verneemt dat het gif van deze paddenstoel sterk op LSD lijkt, dan gaat er wellicht ‘n lampje branden en is het helemaal niet zo gek!

Zo kunnen heel veel op zichzelf giftige planten en mineralen dankzij hun homeopathische bewerking en bereiding heil-juweeltjes worden. Net zo mooi als die prachtige Vliegenzwam zelf met zijn fraaie bijdrage aan de herfst.

paddestoel