31. De Meidoorn

De Meidoorn, Boezemvriend(in) of Hartenbre(e)k(st)er

Wie zich ooit eens flink geprikt heeft aan de stekels van een Meidoorntak, zal niet verbaasd zijn dat deze struik of boom familie is van de Roos. En ook de Meidoorn is vooral verbonden met het Hart(chakra). De Roos staat daarbij meer voor de Universele Liefde, de Meidoorn meer voor Vrolijkheid. De Roos is in eerste instantie vooral heel vrouwelijk, de Meidoorn is meer de mannelijke evenknie. Dat zie je ook aan de gestalte (habitus).

De Meidoorn is van de ene kant echt je Boezemvriend, je Maatje die jouw Hart verwarmt en jou blij en vrolijk maakt. Van de andere kant: de Meidoorn is ook goed voor de Kuisheid en kan daarbij zelfs een beetje preuts zijn. Laten we maar zeggen dat hij een hartverwarmende, platonische verstandhouding bewerkstelligt. Maar kom niet té dichtbij, want dan wordt hij, net als de Roos, heel stekelig. ‘’Ben jij nog wel goed lekker?’’, is het dan. Totdat 2 geliefden hebben besloten om helemaal samen te gaan en een gezin te stichten. Dan bevordert hij heel mannelijk en doelgericht de vruchtbaarheid.
En de Meidoorn beschermt, als een echte ‘’Vader’’, eveneens de tedere nakomelingen, vooral tijdens hun allereerste, prille begin.

Niet alleen bij het tot stand komen van intimiteit, maar ook op fysieke Hartniveau zorgt hij als een deskundige beschermer voor balans, of de Hartslag en/of de Bloeddruk nu te hoog zijn of te laag. De Meidoorn maakt dat weer op orde en maakt en houdt eveneens al je vaten schoon en met name ook de Kransslagaders. Met gemak en tot op hoge leeftijd. Dat maakt hem ook zeer geschikt als ideale heilplant voor het Ouderdomshart.
Regelmatig Crataegus (Meidoorn) inzetten houdt je Hart zo lang mogelijk gezond, fris en zelfs jeugdig. Met een rustig en toch heel vrolijk Gemoed!

Ben je eens ongerust en is je Hart wat van slag of slaat de angst je soms om je op dat moment overbezorgde Hart, drink dan een kopje kostelijke Meidoornthee en zoet deze met Lindehoning. Daarna zul je je in de regel afvragen: ‘’Waar maak ik me toch zo druk om?’’