27.Elfenbankjes: zetels van betovering?

 

 

 

 

 

 

Elfenbankjes: zetels van betovering?

Oh wat een pracht in het herfstbos. Niet alleen gekleurde bladeren, eikels, kastanjes en beukennootjes, maar ook vliegenzwammen en andere paddenstoelen. Een feest en een lust voor het oog, zeker in een heerlijk herfstzonnetje.  Met alle bijbehorende  herfstgeuren vond ik het als kind al heel speciaal.

Toen wist ik nog niet dat ook het Elfenbankje tot de paddenstoelen behoorde. Met alle bijbehorende verhalen erover, waren ze voor mij eerder sprookjesachtige en betoverend mooie stoeltjes voor de Elfen, om zo af en toe even uit te rusten van hun vele werkzaamheden. Ik wist niet beter.

Toen ik vernam dat ze niet giftig waren heb ik er eens heimelijk van gesnoept. Als zevenjarige besloot ik dat het bij die ene keer zou blijven. Ik vond ze gewoon niet lekker en dat betekende voor mij ongetwijfeld dat ze blijkbaar niet gegeten moesten worden. Dan zouden er te weinig van die bankjes voor de Elfen overblijven om op uit te rusten, dacht ik. Logisch toch?

Later leerde ik dat ze een opruimfunctie hebben op het resthout van dode bomen. Dat ze Reducenten zijn, niet-groene planten die de houtresten in de Natuur omzetten in minerale mest voor de wél groene planten. Als onmisbare schakel in de magische kringloopcirkel in de Natuur van Producenten (groene planten), Consumenten(dieren en mensen) en Reducenten (niet-groene planten: opruimers).

Al vóór mijn opleiding in de Natuurgeneeskunst vond ik ze terug in oudere en nieuwere boeken over de Kruidengeneeskunst. Elfenbankjes bleken toppers te zijn ter ondersteuning van Weerstand, Gezonde Celdeling en Energie-huishouding.

Ze blijken in de praktijk hulp te kunnen bieden bij Gordelroos, Sinusitis, Hepatitis, Fibromyalgie, Vermoeidheidssyndroom, Tumoren, Metastasering, Radio- en Chemotherapie, HIV en Postviraal syndroom, zo las ik in die Kruidenboeken.

Ik zie in de naadloze samenwerking tussen de bankjes precies het tegenovergestelde van wat bij kanker gebeurt: het verbreken van de band en gaan woekeren.

Ook kunnen ze zorg dragen voor een goede ”boost” aan Energie, met name ook als de vermoeidheid en de uitputting bij genoemde ziekten groot is.

Veelbelovend dus, zelfs bij al deze moeilijk te genezen kwesties. Dus toch iets meer dan magisch in hun mars. Ik kan er weliswaar niet op gaan zitten, maar wel erbij en dat doe ik dan ook trouw ieder jaar. Als ik dan in een soort meditatieve trance raak, meen ik soms toch echt heel even een glimp te zien van …… maar nee, dat kan niet, dat moet toch echt verbeelding zijn ……

Dit middel werkt het beste in een Homeopathisch verdund Kruidenmengsel.