8. Houd je tandwortels in de gaten

Ben of ken jij iemand die steeds weer problemen heeft met de wortels van de tanden? Ondanks uitstekende verzorging steeds weer bij de tandarts of de kaakchirurg in de stoel komt? Steeds het gevoel heeft er niet bij te komen? Kies dan zelf maar of je doorleest voor de hier volgende aanvulling.

Eind jaren 1700. De ‘’Fransozentijd’’. Het Franse leger poogt Europa onder de voet te lopen. Hele colonnes verfomfaaide soldaten en huurlingen. Met de Franse slag: ‘’Rataplan, rataplan, daar komen ze an, ze hebben geen kousen of schoenen an!’’, zongen we hier in de Lage Landen. Na een mislukte poging werden we desondanks ingelijfd. Totdat Napoleon letterlijk en figuurlijk zijn Waterloo vond en onze eigen Koning Willem I het stokje weer overnam.

Het was in die smoezelige, rommelige Franse periode dat er ook heel veel gonorroe en syfilis heerste. Als bewijs dat al die helden op sokken meer dan alleen de speld in de hooiberg zochten én vonden. Met zware, kwikrijke preparaten, waarbij onze huidige amalgaamvullingen verbleken, werd een en ander zo hard mogelijk de kop ingedrukt. En ja, we konden geslachtsziekten naar de achtergrond verdringen, maar …… niet zonder een hoge prijs!

De talloze kinderen die daarna weer vrolijk verwekt werden door deze vele kwik(vlugge)-recidivisten, zouden de vrolijke ‘’zondetjes’’ van hun voorvaderen feilloos bij zich blijven dragen én doorgeven. Van nageslacht op nageslacht, tot ook in onze tijd. Deze sluimerende, doorgegeven ballast, wordt ook wel een miasma genoemd. Daar zijn meerdere vormen van, vandaar het meervoud miasma’s of miasmata. Eén van de meest voorkomende, miasmatische gevolgen van de onderdrukte geslachtsziekten van onze voorvaderen en hun minnaressen zijn nu net al dat tandwortelleed. Het is niet alleen maar het ouder worden waarvan onze tanden en hun wortels blakeren. Hun prettige ‘’schandalen’’ ebben nog na in onze wortelkanalen!

Wil je ook weer je tanden overal gezond in kunnen zetten? Zie jij de nuttige tandartsstoel en/of de kaakchirurg naar jouw mening ook te vaak? Kun jij je ‘’gebitsklachten’’ ook missen als kiespijn? Wil jij tot op hoge leeftijd onmisbaar fruit en rauwkost blijven kauwen en genieten? Kortom: problemen die de tand des tijds hebben doorstaan de baas worden en een beter dan tandeloos bestaan? Ook in de nabije en verdere toekomst?

Kies dan voor een miasmatische behandeling. Stel het niet uit, doe het NU, praatjes vullen geen gaatjes. Doe ‘t met wortel en tak, met vlag en wimpel!

liefde-leger-01   kanaal wortel