6. Vitaminen en mineralen : laat ze in leven

Een goede bodem zit bij een gezonde Natuurbemesting vol met water en 111 elementen. Die zijn allemaal nodig in de juiste onderlinge verhouding. Van sommige zijn milligrammen nodig, van andere slechts nano- of pictogrammen.
Al deze stoffen worden door de groene planten uit de bodem gehaald en van bio-energie voorzien en dan pas kunnen die stoffen hun werk doen. Eerst in de groene planten zelf en vervolgens ook in andere levende wezens, zoals mensen en dieren die zich voeden met voldoende groene planten.

In de groene planten met name worden er, mede door zonlicht en zuurstof, andere stoffen uit gevormd. Eerst glucose en daarna andere koolhydraten, eiwitten, vetten en tevens vitaminen. Allemaal bezield met de genoemde bio-energie. Hierdoor worden al die voedingsstoffen bio-actief voor mens en dier. Dat betekent dat ze behalve biologisch bruikbaar en in de goede verhouding tot elkaar, ook weer goed afgevoerd kunnen worden. ‘t Kleine beetje dat overtollig is, wordt dagelijks via de uitscheidingskanalen vakkundig verwijderd. Dit alles heeft het prettige gevolg dat de vloeistof tussen de cellen helder blijft en die cellen moeiteloos van voedsel en zuurstof kan voorzien. En het afval zonder één centje pijn terug kan geven via het veneuze bloed en het lymfevocht. Onze cellen zwemmen als het ware in vitaal en helder badwater. Op deze manier kun je tot op hoge leeftijd gezond en vitaal blijven en er jeugdiger uitzien dan je feitelijk bent.

Maar onthoud dit goed: dit kan alleen dankzij en met behulp van groene planten. Zorg dus voor voldoende groen in je basisvoeding: groenten, fruit, aardappelen en aardperen, kruiden, kiemen en algen. Vul dit aan met noten, zaden, pitten en een weinig dierlijk voedsel van dieren die op hun beurt voldoende groenvoer op hun menu hebben gehad.

Het valt niet te ontkennen dat dit ideaalplaatje in deze tijd moeilijker te verwezenlijken is. Aanvulling is steeds vaker wenselijk, maar dan wel liefst kort en zinvol. Kies dan voor een korte kuur perfecte, dynamische kruidenmengsels die jou in pakweg 3 maanden tijd stimuleren om weer zelf voedingsstoffen uit je gezonde basisvoeding te halen. En tevens zorg dragen voor een kraakheldere tussencelstof. Hoogwaardige en bezielde Kruidengeneeskunst voor deze tijd: deskundig en duurzaam zonder ervan afhankelijk te worden.

Hieronder een foto van een prachtig boeket met een hartverwarmende kaart van een cursist die haar vader met 1 kruidenmengsel ‘t leven heeft gered.